Moscova: Activitatea NATO în Caucazul de Sud constituie o ameninţare pentru stabilitatea în regiune

Moscova: Activitatea NATO în Caucazul de Sud constituie o ameninţare pentru stabilitatea în regiune

Rusia susţine că programele militare ale NATO  creează o ameninţare pentru stabilitate în regiune. FOTO: Reuters

Activitatea militară a NATO în Caucazul de Sud constituie o ameninţare la adresa stabilităţii în regiune şi poate provoca consecinţe grave, a apreciat miercuri adjunctul şefului diplomaţiei ruse Grigori Karasin, citat de agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Activitatea militară a NATO în această regiune şi programele în domeniul militar pe care Alianţa Nord-Atlantică le desfăşoară împreună cu Georgia creează o ameninţare pentru stabilitatea în regiune şi provoacă îngrijorare în rândul statelor vecine”, a declarat diplomatul rus, după o nouă rundă de consultări la Geneva privind securitatea şi stabilitatea în Caucazul de Sud, potrivit agenţiei Mediafax.

„Îi îndemnăm pe reprezentanţii Georgiei şi ai Statelor Unite să analizeze cu atenţie acest subiect, deoarece există riscul că echilibrul forţelor în regiune va fi perturbat, fapt ce va duce la consecinţe grave”, a adăugat el.

La consultările de la Geneva, desfăşurate sub egida Uniunii Europene, ONU şi OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), au participat delegaţii din Abhazia, Georgia, Rusia şi Osetia de Sud.

Citeşte şi:

Fostul lider al separatiştilor proruşi din estul Ucrainei vorbeşte de rău noua conducere a Novorossiei

Igor Girkin, cunoscut şi sub numele său de rebel „Igor Strelkov“, fostul comandant al separatiştilor din Doneţk, a criticat conducerea curentă a republicii autoproclamate Novorossia. El susţine că noii lideri vor deturna fondurile alocate de Rusia noii republici.

Garry Kasparov: Putin este „cel mai periculos“ om din lume, o ameninţare pentru SUA mai mare ca Statul Islamic

Garry Kasparov, cunoscut ca fiind cel mai bun jucător de şah din lume, are o nouă misiune. El speră să convingă lumea că cea mai mare ameninţare globală nu este gruparea teroristă Statul Islamic, ci Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările