Lucifer din Siberia dă în judecată Biserica Ortodoxă Rusă şi cere o despăgubire de 666 de ruble pentru daune morale

Lucifer din Siberia dă în judecată Biserica Ortodoxă Rusă şi cere o despăgubire de 666 de ruble pentru daune morale

Lucifer din Siberia FOTO gazeta.ru

Lucifer Vladimirovici Konceakov-Bagration, un bărbat de 45 de ani din oraşul Novosibirsk, Siberia, a dat în judecată Biserica Ortodoxă Rusă pentru faptul că în textele religioase prenumele său este asociat diavolul, relatează presa rusă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit plângerii, depuse într-o instanţă din Moscova, Luccifer din Novosibirsk consideră că asimilarea prenumelui său cu diavolul îi denigrează onoarea şi demnitatea. Prin urmare, bărbatul cere Bisericii Ortodoxe Ruse să admită public că informaţiile răspândite despre Lucifer nu sunt adevărate. În plus, vrea o despăgubire materială în valoare de 666 de ruble ruseşti pentru daune morale.

„Compensaţia financiară este extrem de simbolică. Nu este vorba de bani, ci de faptul că această cifră este folosită în mod negativ. Mulţi oameni o percep ca fiind diabolică”, explică el.

Însă Lucifer Konceakov-Bagration s-a născut cu altă identitate, şi anume Aleksei Iujanin. El a primit buletinul cu noua identitate în vara acestui an.

Contactată de gazeta.ru, Biserica Ortodoxă Rusă a reacţionat pe acest subiect prin intermediul vicepreşedintelui său pentru relaţia cu societatea şi mass-media, Vahtang Kipşidze.

„Cred că este o încercare complet transparentă de a se evidenţia din care nu se va alege cu nimic. Toată povestea mi se pare un abuz asupra dreptului la proces”, a declarat Kipşidze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările