Ce spune Mihail Gorbaciov despre retragerea SUA din tratatul privind forţele nucleare intermediare

Ce spune Mihail Gorbaciov despre retragerea SUA din tratatul privind forţele nucleare intermediare

Mihail Gorbaciov Foto: EPA/ARHIVĂ

Planului lui Donald Trump de a retrage unilateral Statele Unite din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF) este o „greşeală“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşa spune fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, co-semnatar al acestui tratat, în 1987, alături de preşedintele Statelor Unite, Ronald Regean.
 
„Sub nicio circumstanţă nu ar trebui să rupem acorduri vechi privind dezarmarea... Oare cei din Washington chiar nu înţeleg la ce s-ar putea ajunge? Retragerea din INF este o greşeală“, a declarat Mihai Gorbaciov, potrivit agenţiei Interfax citată de Reuters.
 
Prin tratatul INF semnat de Reagan şi Gorbaciov a fost interzisă total utilizarea rachetelor nucleare şi convenţionale cu raze de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri, precum şi a lansatoarelor acestora.
 
Însă Donald Trump susţine că Rusia nu şi-a respectat angajamentele şi a decis sâmbătă retragerea Statelor Unite din tratat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările