Xi Jinping îi decernează un titlu universitar „prietenului“ său Putin

Xi Jinping îi decernează un titlu universitar „prietenului“ său Putin

Xi Jinping si Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a decernat vineri un titlu universitar ”prietenului” său Vladimir Putin, cu ocaiza unei vizite a liderului rus la Beijing, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diploma de doctor honoris causa a Universităţii Tsinghua din Beijing i-a fost remisă lui Putin de către instituţia la care a studiat Xi Jinping, a anunţat într-un comunicat Kremlinul.
 
”Este o plăcere să-i decernez acest titlu celui mai bun prieten al meu”, a declarat Xi, citat de agenţii ruse de presă, la ceremonia solemnă organizată într-un hotel la Beijing.
 
”Este o mare onoare pentru mine”, a dat asigurări, la rândul său, liderul de la Kremlin, mulţumindu-i ”dragului (său) prieten” Xi Jinping că a împărtăşit acest moment cu el.
 
Vladimir Putin şi Xi Jinping au participat vineri la un summit al Noilor Drumuri ale Mătăsii, organizat în capitala chineză, la care au fost prezenţi aproximativ 40 de şefi de stat şi de guverne.
 
Cei doi au participat după summit la o întâlnire bilaterală, centrală asupra legăturilor economice ruso-chineze.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: