Washingtonul este îngrijorat de soarta opozanţilor din Rusia

Autorităţile americane şi-au făcut publică, marţi, îngrijorarea cu privire la acţiunile declanşate de Rusia împotriva opozanţilor lui Vladimir Putin, printre care cei mai vocali sunt Alexei Navalni şi trupa punk feminină Pussy Riot, transmite AFP.

Washingtonul "este foarte preocupat de procesele motivate politic ce vizează opoziţia rusă", a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de stat, Patrick Ventrell.

Marţi, Alexei Navalni, o figură foarte populară din rândul opoziţiei ruse, a fost pus sub acuzare pentru abuz de încredere şi diversiune, riscând până la 10 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. Închis iniţial de către parchetul regional, acest caz a fost redeschis în urma intervenţiei unei comisii de anchetă.

De profesie avocat, Alexei Navalni s-a făcut cunoscut prin intermediul unui blog şi al unui site de internet foarte popular prin care denunţa corupţia de stat. El a calificat acuzaţiile ce i s-au adus drept "complet absurde şi foarte ciudate".

Un alt caz este cel al membrelor formaţiei de punk Pussy Riot, ce sunt acuzate că au insultat şi au adus "răni morale profunde creştinilor ortodocşi", putând fi condamnate la 7 ani de închisoare pentru huliganism.

Cele trei tinere sunt arestate din luna martie pentru că au cântat "o rugăciune punk" anti-Putin în catedrala de la Moscova, amintește Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările