VIDEO Busculadă într-o discotecă soldată cu cel puţin 13 morţi

VIDEO
Busculadă într-o discotecă soldată cu cel puţin 13 morţi

FOTO Arhivă

O busculadă într-o discotecă din Lima s-a soldat, sâmbătă seară, cu cel puţin 13 morţi. Cei care se aflau în discotecă pentru o seară aniversară au încercat să fugă atunci când a venit poliţia pentru a le cere socoteală pentru nerespectarea izolării în pandemie, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În incinta din cartierul Los Olivos se aflau aproximativ 120 de persoane, în ciuda interdicţiei cu privire la adunări în weekend.

“După ce a venit poliţia, care nu a folosit niciun fel de armă şi nici gaze lacrimogene, participanţii la petrecere au încercat să fugă pe singura cale de acces şi au rămas blocaţi între uşă şi scară, potrivit Ministerului de Interne din Peru.

Şeful poliţiei, generalul Orlando Velasco, a declarat că au murit cel puţin 13 persoane. Alţi trei oameni au fost răniţi. Au fost răniţi şi trei poliţişti care încercau să îi ajute pe cei blocaţi în discotecă. Au fost reţinute aproximativ 20 de persoane.

Victimele aveau vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Unii martori neagă varianta prezentată de autorităţi, ei spunând că poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a evacua discoteca şi că victimele au murit asfixiate.

Peru este pe locul trei în topul ţărilor din America Latină cel mai afectate de coronavirus, după Brazilia şi Mexic. În Peru au murit până acum 27.453 de oameni din cauza Covid-19. Pentru a stopa propagarea virusului, guvernul a limitat adunările de oameni şi a decis ca oamenii să nu iasă din case de sâmbătă seara până luni dimineaţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările