VIDEO Cum se distrau tinerii în celebra discotecă Ring Costineşti: „Aveau voie să intre acolo doar oamenii sub 35 de ani“
0Disco Ring Costineşti a fost unul dintre cele mai fierbinţi puncte de distracţie de pe litoralul Mării Negre în perioada comunistă.
Dacă în prezent Costineştiul este o staţiune ca oricare alta, în perioada comunistă tinerii respirau acolo libertatea, iar distracţia ţinea până la răsăritul soarelui la Disco Ring Costineşti, cea mai mare discotecă în aer liber din estul Europei, la vremea respectivă.
În anii '70 – '80, la Costineşti se organizau concerte de plajă, festivaluri de rock, folk, jazz, întreceri, concursuri de miss. DJ-ul acelor ani, Andrei Partoş, a povestit într-un interviu acordat platformei LaPunkt, cum au fost acele vremuri.
„Costineştiul a însemnat ceva - ceva frumos. Imaginează-ţi că, în perioada 1971-1990, cînd am avut o legătură atât de strânsă cu acest loc, au fost vremurile în care nu aveau voie să vină acolo decât oameni sub 35 de ani. Erau femei frumoase, erau bărbaţi plini de vitalitate; era, de fapt, tinereţea noastră acolo, cu tot ce avea şi cu ceea ce putea avea ea frumos atunci“, a povestit vestitul realizator de emisiuni Andrei Partoş.
El povesteşte că toţi se simţeau mai liberi în Costineşti. „Oamenii se distrau, oamenii uitaseră ce se întîmplă, uitau ce nu au voie. Oamenii au trăit atunci momente pe care nu întîmplător le amintesc şi astăzi, chiar cu riscul de a fi etichetaţi drept nostalgici. Nu, noi nu sîntem nostalgici după comunism, dar avem nostalgia unuia dintre puţinele locuri care se sustrăgeau comunismului, ceauşismului. Magia Radio Vacanţa de Costineşti era libertatea“.
„Vox Maris“ este singurul simbol al Costineştiului de altădată care nu a dispărut. În prezent, complexul de lux, care se întinde pe şapte hectare, oferă, pe lângă distracţie, spaţii de cazare de patru stele.
Vă mai recomandăm:
Securitatea şi Dosarul „Litoral '77“. Cum au fost spionaţi toţi turiştii români şi străini