VIDEO Bacterii fosilizate, dovadă a existenţei vieţii pe Marte

VIDEO Bacterii fosilizate, dovadă a existenţei vieţii pe Marte

NASA a găsit urme ale existenţei vieţii bacteriene pe Marte

Cercetătorii din cadrul NASA au reuşit să descopere cele mai convingătoare dovezi care atestă că există viaţă bacteriană pe Marte, relatează Fox News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Structuri microscopice prezente pe un meteorit marţian care a lovit Pământul în urmă cu 13.000 de ani sunt aproape sigur bacterii fosilizate.

Probele biologice sunt înglobate sub stratul de suprafaţă al rocii, sugerând că erau deja acolo când a sosit meteoritul, ş căi nu sunt bacterii provenite de pe Pământ.

Aceasta este o dovadă foarte elocventă a existenţei vieţii pe Marte a declarat David Mackay, un om de ştiinţă din cadrul NASA de la Centrul Spaţial Johnson, care a făcut parte din echipa de cercetători care au investigat meteoritul pentru prima oară, după ce a fost descoperit în 1984.

Un studiu realizat în 1996 arăta, de asemenea, că microfosilele bacteriene serveau drept dovezi a vieţii pe Marte, însă scepticii au refuzat să creadă, contraargumentând că structurile similare ar putea să nu fie biologice.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările