„Vânătoare de vrăjitoare”. Reacţia lui Benjamin Netanyahu, după ce a aflat că va fi inculpat în trei dosare penale

„Vânătoare de vrăjitoare”. Reacţia lui
Benjamin Netanyahu, după ce a aflat că va fi inculpat în trei dosare penale

Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE

Într-un discurs televizat, care a venit ca reacţie la aflarea veştii că va fi inculpat în trei dosare penale, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că acuzele care i se aduc se vor prăbuşi ca un „castel de cărţi” şi a denunţat „vânătoarea de vrăjitoare” care intenţionează să-l scoată din jocul pentru câştigarea alegerilor din 9 aprilie, notează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Netanyahu şi-a început declaraţia menţionând că preşedintele american Donald Trump l-a lăudat astăzi şi precizând că relaţiile sale cu liderii străini sunt nemainîntâlnite.
 
Premierul Netanyahu a repetat că este victima unei „persecuţii politice” şi că există o presiune continuă asupra procurorului Mandelbilt de a-l pune sub acuzare, fără să-l lase să răspundă acestor „acuze josnice”, scrie Times of Israel.
 
Netanyahu a atacat ceea ce denunţă drept „stânga” şi care, apreciază el, include lista principalilor săi contracandidaţi - de centru - Benny Gantz şi Yaïr Lapid.

„Stânga ştie perfect că nu poate să ne bată la urne, iar de trei ani poartă o vânătoare de vrăjitoare fără precedent cu scopul de a răsturna guvernul de dreapta pe care-l conduc şi a instala în locul lui un guvern stângist al lui Lapid şi Gantz”, a spus el.

„Staţi liniştiţi, voi contesta toate acuzaţiile,” a mai declarat liderul israelian.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările