Un muzician care mersese în sălbăticie să înregistreze sunete din natură a murit după ce fost atacat de un urs grizzly

Un muzician care mersese în sălbăticie să înregistreze sunete din natură a murit după ce fost atacat de un urs grizzly

FOTO captură YOU TUBE

Un muzician franco-canadian a murit  săptămâna trecută. după ce a fost atacat de un grizzly într-o regiune izolată din Canada, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Julien Gauthier, un muzician în vârstă de 44 de ani, a fost surprins de urs în timp ce dormea, în Teritoriile de Nord-Vest, într-o zonă izolată accesibilă doar pe apă sau aerian. Muzicianul călătorea de-a lungul râului Mackenzie pentru a înregistra sunete ca parte a unui proiect la care lucra.
 
Pe 15 august,  biologul Camille Toscani care îl însoţea a alertat poliţia printr-un semnal luminos, aceasta povestind că barbatul a fost luat de urs în mijlocul nopţii.
 
Poliţia canadiană (RCMP) a trimis un elicopter în zonă din cauza condiţiilor dificile de căutare pe cale terestră datorate vremii rele. Corpul său a fost găsit în ziua următoare.
 
Gauthier, compozitor şi sunetist, plănuia să călătorească în canoe de la Front Providence la Inuvik, pe o distanţă de aproximativ 1.500 de kilometri.
 
El colabora cu Orchestra Bretaniei, colegii săi descriindu-l ca pe un om curios, cu simţul aventurii, de o „inteligenţă rară”. Aceştia au spus că muzicianul, care a locuit până la 19 ani în Canada cu părinţii săi francezi, ulterior mutându-se în Franţa, visa demult să ajungă în Canada.
 
„M-a rugat să iau parte la aventura sa, ne-am gândit trei ani la asta. Am fost fericiţi că în sfârşit porneam la drum. A fost un artist unic, care-şi găsea inspiraţie în spaţii deschise şi natură, a spus Toscani, cercetătoarea care se afla cu el.
 
Anul trecut a petrecut cinci luni în Insulele Kerguelen, din Antarctica pentru a înregistra sunete de acolo. Întors de acolo a compus Simfonia Sudică difuzată la posturile de radio din Franţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările