Un avion canadian F18 s-a prăbuşit în timpul antrenamentelor

Un avion de vânătoare F18 al forţelor aeriene canadiene s-a prăbuşit vineri în timpul unui zbor de antrenament. Pilotul a reuşit să se salveze, potrivit comandamentului canadian al apărării aeriene nord-americane (NORAD).

Ştiri pe aceeaşi temă

Căpitanul Brian Bews, pilotul avionului militar, efectua un zbor de antrenament la joasă altitudine, înaintea unui show aerian programat pentru sfârşitul săptămânii. Avionul său s-a prăbuşit şi a luat foc pe pista aeroportului Lethbridge, la sud de Alberta.

Pentru a stabili cauzele accidentului, armata canadiană a declanşat o anchetă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al bazei militare de la Cold Lake, pilotul a fost rănit în urma catapultării, însă viaţa sa nu este în pericol.

Pilotul avionului a reuşit să sară din avion cu paraşuta / sursa foto: dailymail.co.uk

Flotila canadiană de avioane F18, cu o vechime de 30 de ani, a fost modernizată recent şi va rămâne în serviciu până în 2020, urmând ca aparatele să fie înlocuite treptat, începând din 2016, cu 65 de aparate "invizibile" F35, comandate într-un contract de 8,5 miliarde de dolari.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările