Trupul lui Hugo Chavez va fi expus permanent într-un sicriu de sticlă

Trupul lui Hugo Chavez va fi expus permanent într-un sicriu de sticlă

Trupul preşedintelui se află acum depus la Academia Militară din Caracas

După ce au anunţat că trupul lui Hugo Chavez va fi „îmbălsămat ca Lenin”, autorităţile de la Caracas spun acum că rămăşiţele umane ale perşedintelui vor fi expuse public permanent, într-un sicriu de sticlă depus la un muzeu militar aflat în apropierea palatului prezidenţial de unde „El Comandante” a condus Venezuela timp de 14 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Vicepreşedintele Nicolas Maduro a anunţat că rămăşiţele pământeşti ale lui Chavez vor fi expuse la Muzeul Revoluţiei.
 
Maduro, succesorul lui Chavez, care va depune vineri jurământul pentru funcţia de preşedinte interimar, a spus că trupul lui Chavez va mai rămâne expus pentru „cel puţin” alte şapte zile, înainte de a fi dus la muzeu. Încă nu au fost oferite detalii clare privind mutarea trupului lui Chavez de la Academia Militară, unde se află acum, la muzeu. 
 
Sute de mii de venezueleni şi peste 30 de şefi de stat şi de guvern se pregăteau să asiste, vineri, la funeraliile naţionale ale defunctului preşedinte Hugo Chavez, care va fi îmbălsămat "ca Lenin". 
 
Aceste funeralii vor avea loc începând cu ora 11.00 (17.30 ora României), la Academia Militară din Caracas, unde sute de mii de persoane vin să se încline, de miercuri, într-un şir necontenit, în faţa trupului neînsufleţit al lui Hugo Chavez, decedat marţi din cauza cancerului.
 
Preşedintele Hugo Chavez, a murit marţi noapte, la 58 de ani, după ce anunţase de aproape doi ani că suferă de cancer. Preşedintele va murit în urma unui infarct, a declarat miercuri seară şeful gărzii prezidenţiale din Venezuela, relatează Associated Press.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: