BBC: Înregistrarea video cu un bărbat atârnat de un elicopter Black Hawk înfăţişează un taliban care schimbă steagul de pe o clădire din Kandahar

BBC: Înregistrarea video cu un bărbat atârnat de un elicopter Black Hawk înfăţişează un taliban care schimbă steagul de pe o clădire din Kandahar

FOTO EPA-EFE

Un clip postat pe Twitter de pe un cont care ar fi afiliat talibanilor arată un om ce atărnă de o frânghie dintr-un elicopter american Black Hawk.

Ştiri pe aceeaşi temă

ERATĂ: Noi înregistrări video văzute de BBC arată că bărbatul care atârnă de o frânghie legată de un elicopter Black Hawk este în viaţă şi flutură steagul taliban. Conform unor experţi afgani care citează surse talibane, zborul a avut loc ieri cu scopul de a aşeza un steag deasupra unei clădiri publice din Kandahar cu ajutorul tehnicii militare capturate de la trupele americane.
 
Ştire iniţială
 
Filmarea  a fost realizată de la sol şi a fost publicată alături  de mesajul: „Iată forţa noastră aeriană! În acest moment, elicopterele noastre patrulează oraşul”.
 
Nu este clar dacă bărbatul respectiv este în viaţă, dar jurnaliştii şi surse informale susţin că este vorba de un om executat de militanţi.
 
 
Oficiali americani spun că, deşi nu există încă date definitive, talibanii ar putea dispune de mai mult de 2.000 de vehicule blindate, inclusiv camioane Humvee din SUA, şi până la 40 de avioane, inclusiv UH-60 Black Hawk, elicoptere de atac şi drone militare ScanEagle.
 
Până acum, experţii şi observatorii au identificat cel puţin patru elicoptere Black Hawk, dintre care două la Kandahar, unde a funcţionat o bază aeriană americană, căzută în mâinile insugenţilor în cursul celor nouă zile de victorii-fulger asupra capitalelor provinciale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările