SUA nu va permite avansarea proiectului Nord Stream 2 în cazul unei invazii ruseşti în Ucraina

SUA nu va permite avansarea proiectului Nord Stream 2 în cazul unei invazii ruseşti în Ucraina

Nord Stream 2

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Nerd Price, a declarat că în cazul în care Rusia va ataca Ucraina, proiectul Nord Stream 2 nu va mai continua.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nerd Price a punctat că mesajul său este foarte clar şi de neclintit cu privire la avansarea proiectului Nord Stream 2 în cazul unei invazii ruseşti în Ucraina, relatează agerpres.ro. 

 
"Vreau să fiu foarte clar: dacă Rusia invadează Ucraina într-un fel sau altul, Nord Stream 2 nu va progresa", a declarat Ned Price pentru NPR.
 
Nord Stream 2 este proiectul gazoductului care leagă Rusia de Germania. Nerd Price nu a precizat dacă a primit, până în prezent, asigurări din partea nemţilor că nu vor continua acest proiect în cazul unei invazii ruseşti. 
 
Guvernul din Ucraina a avut critici la adresa Germaniei înmod repetat cu privire la refuzul acetora de a le livra arme. De aceea au şi cerut suspendarea proiectului Nord Stream 2. 
 
Chiar şi preşedintele Turciei este de părere că o invazie a ruşilor pe teritoriul Ucrainei nu este cea mai bună decizie. Recep Tayyip Erdogan l-a invitat pe Vladimir Putin în Turcia pentru a găzdui o întâlnire diplomatică prin care să se găsească o cale spre pace. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările