Siria: cel puţin un atac aerian asupra unui cartier de locuinţe din oraşul Homs

Siria: cel puţin un atac aerian asupra unui cartier de locuinţe din oraşul Homs

Oraşul Homs este din nou ţinta atacurilor aeriene ale forţelor armate siriene. FOTO Reuters

Forţele armate siriene au deschis foc de artilerie şi au lansat cel puţin un raid aerian asupra unui cartier rezidenţial din oraşul central Homs, potrivit AP. Rebelii au anunţat duminică o victorie asupra oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit grupului de activişti Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, luptele se dau în şi împreujurul districtului Baba Amr, un cartier sărac din Homs, al treilea oraş din Siria ca mărime. Homs a fost un centru al forţelor rebele care se opun regimului Bashar al-Assad încă de acum doi ani, când au izbucnit primele revolte. 
 
Anul trecut, oraşul a fost asediat timp de o lună de armata siriană, până când forţele rebele s-au retras şi guvernul a recăpătat controlul asupra acesteia. Sute de civili au fost ucişi în lupte, printre care şi doi jurnalişti străini. 

În momentul de faţă nu este clar cine şi în ce proporţie controlează oraşul, transmit corespondenţii Associated Press. Potrivit unui activist din regiune, rebelii au intrat duminică dimineaţă în Baba Amr şi au preluat şapte puncte de control ale armatei. 

Forţele regimului au răspuns luni, când au demarat cel puţin un raid aerian şi au deschis foc de artilerie asupra cartierului. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: