Putin îşi arată muşchii: Societatea de securitate a unor opozanţi ruşi, dezarmată

Deputaţii ruşi Ghenadi Gudkov şi fiul său Dmitri, care participă la organizarea de manifestaţii ale opoziţiei, au anunţat luni că poliţia a confiscat armele şi a anulat licenţa societăţii lor de pază, care asigură securitatea unor firme străine importante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă seara, cu o zi înainte de o manifestaţie la Moscova de aproximativ zece mii de opozanţi, "poliţia a sigilat depozitele de armament ale grupului", a anunţat Dmitri Gudkov, pe blogul dgudkov.livejournal.com.

În aceeaşi seară, poliţia a retras licenţa pentru port de armă a grupului, adaugă Dmitri Gudkov care este deputat al partidului de opoziţie Rusia Unită, ca şi tatăl său Ghenadi, dar şi vicepreşedinte al Comisiei parlamentare pentru Securitate şi membru al fostului KGB sovietic.

Cu aproximativ 2.500 de angajaţi, grupul Oskord are drept clienţi pe gigantul suedez Ikea, companiile aeriene Air France, KLM şi Lufthansa, dar şi societatea petrolieră Shell, Banca Raiffeisen, IBM sau Banca Europeană penru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), potrivit site-ului grupului.

"Ghiciţi, împeună cu noi, cu ce are legătură această măsură", adaugă Dmitri Gudkov pe blogul său.

Potrivit cotidianului Kommersant, retragerea licenţei este motivată de descoperirea unor nereguli în funcţionarea grupului.

Contactat de către AFP, serviciul de presă al Oskord a refuzat să facă vreun comentariu.

De la alegerile legislative din decembrie, câştigate de partidul aflat la putere şi considerate de către opoziţie ca fraudate, Vladimir Putin se confruntă cu o mişcare de contestare fără precedent. Deputaţii Ghenadi şi Dmitri Gudkov se află printre organizatorii mişcării.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările