Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în Israel, după apariţia a două noi focare de coronavirus în şcoli

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în Israel, după apariţia a două noi focare de coronavirus în şcoli

Măsura vine la cinci zile după ce Israelul a ridicat obligativitatea purtării măştii după scăderea numărului infecţiilor la nivel naţional. FOTO: pixabay

Purtarea măştii de protecţie devine din nou obligatorie pentru anumite zone din Israel. Decizia a fost luată de autorităţi după ce au apărut două noi focare de coronavirus în şcoli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Măştile sunt obligatorii în interior şi în exterior în zona Binyamina, la sud de Haifa, şi în Modiin-Makkabim-Reut, oraş situat situat între Tel Aviv şi Ierusalim.

Măsura vine la cinci zile după ce Israelul a ridicat obligativitatea purtării măştii după scăderea numărului infecţiilor la nivel naţional, conform Digi24. 

Cu toate acestea, într-o şcoală din Binyamina, 45 de elevi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, iar în Modiin au fost înregistrate săptămâna trecută aproximativ 20 de cazuri de infectare.

Sursa focarului este încă în curs de investigare, dar există probabil o legătură cu o familie care s-a întors recent din străinătate.

Israelul, o ţară cu 9 milioane de locuitori, a început campania de vaccinare în decembrie. Peste 5.491.000 de cetăţeni israelieni au primit primul vaccin, aproximativ 59% din întreaga populaţie, iar peste 5.1497.000, aproximativ 55%, au primit a doua injecţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările