Primarul din Kabul le-a ordonat femeilor să nu se mai prezinte la muncă

Primarul din Kabul le-a ordonat femeilor să nu se mai prezinte la muncă

Angajatelor li s-a ordonat să rămână acasă, în aşteptarea unei decizii ulterioare. FOTO: EPA-EFE

Angajatelor din sectorul public şi privat Kabul li s-a spus să rămână acasă, munca fiind permisă numai celor care nu pot fi înlocuite de bărbaţi, potrivit primarului interimar al capitalei Afganistanului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia este un alt semn că talibanii aplică interpretarea dură a legii islamice, în ciuda promisiunilor iniţiale ale unora că vor fi toleranţi şi incluzivi. În anii 90, când erau la putere, talibanii interziceau fetelor şi femeilor accesul la învăţământ, joburi sau în viaţa publică, transmite trtworld.com.

Primarul interimar al Kabulului Hamdullah Namony a susţinut duminică prima sa conferinţă de presă de când a fost instalat de talibani. El a spus că, înainte de preluarea de către talibani a oraşului, circa o treime din cei 3.000 de angajaţi din Kabul erau femei, care lucrau în aproape toate domeniile.

Namony a declarat că angajatelor li s-a ordonat să rămână acasă, în aşteptarea unei decizii ulterioare.

El a spus că s-au făcut excepţii pentru femeile care nu pot fi înlocuite de bărbaţi, inclusiv unele din departamentele de proiectare şi inginerie şi însoţitoarele toaletelor publice pentru femei. Namony nu a spus câţi angajaţi au fost obligaţi să rămână acasă.

„Există unele domenii în care bărbaţii nu pot lucra şi de aceea trebuie să cerem personalului nostru de sex feminin să îşi îndeplinească sarcinile, nu există nicio alternativă pentru aceasta", a spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările