Preşedintele Ecuadorului declară stare de urgenţă în trei provincii din cauza protestelor în masă

Preşedintele Ecuadorului declară stare de urgenţă în trei provincii din cauza protestelor în masă

Foto: Shutterstock

Preşedintele ecuadorian Guillermo Lasso a anunţat vineri starea de urgenţă în trei provincii ale republicii din cauza protestelor în masă, însoţite de revolte.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Aseară am chemat la dialog şi ca răspuns am primit mai multe violenţe, ei nu au intenţia să caute soluţii. Ei spun că luptă pentru bunăstare, dar blochează drumurile, ceea ce provoacă penurie, creşterea preţurilor şi speculaţii. Ei spun că Doresc să îmbunătăţească calitatea asistenţei medicale, dar să blocheze trecerea ambulanţelor, punând în pericol viaţa fraţilor noştri. <...> Sunt nevoit să declar stare de urgenţă în provinciile Pichincha, Imbabura şi Cotopaxi", a declarat şeful statului ecuadorian, Guillermo Lasso, la televiziunea naţională.

Lasso a cerut un dialog între diferite sectoare ale societăţii şi a anunţat scutirea la plata ratelor împrumuturilor.

De la începutul săptămânii au loc proteste în masă în republică, principalul iniţiator fiind Confederaţia Popoarelor Indigene din Ecuador. Manifestanţii cer preţuri mai mici la benzină şi asigurarea siguranţei cetăţenilor pe fondul creşterii criminalităţii. Protestele sunt însoţite de blocarea mai multor autostrăzi majore din ţară şi de revolte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările