Pentagonul nu vede niciun indiciu că trupele belaruse sunt gata să se alăture luptei din Ucraina

Pentagonul nu vede niciun indiciu că trupele belaruse sunt gata să se alăture luptei din Ucraina

Foto: news.ro

Departamentul american al Apărării nu vede niciun indiciu că armata belarusă se implică sau se pregăteşte să se implice în ostilităţile din Ucraina.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu am văzut”, a spus secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, la o conferinţă de presă, când a fost întrebat dacă Pentagonul vede vreun indiciu că armata belarusă se implică sau se pregăteşte să se implice în ostilităţile din Ucraina. El a mai menţionat că serviciile de informaţii americane nu au văzut niciun indiciu că Putin ar aduce întăriri suplimentare din alte părţi ale ţării.

Potrivit lui Kirby, Putin a acumulat aproximativ 150.000 de militari în apropierea Ucrainei din toamna trecută, iar cea mai mare parte a acestei puteri de luptă se află acum în Ucraina.

Ruşii şi-au pierdut din elan, dar asta nu înseamnă că încă nu au puterea la dispoziţie. Cu toate acestea, ucrainenii şi-au păstrat o mare parte din puterea lor de luptă şi luptă foarte bine, a menţionat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Kirby a remarcat că mai există opţiuni disponibile pentru Putin pentru a preveni cel mai rău scenariu. „El încă poate alege să fie de acord cu o încetare a focului. Încă îşi poate muta forţele în afara graniţelor Ucrainei. Încă mai poate deescalada situaţia”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Cred că, sincer, viitorul Ucrainei ar trebui să fie la latitudinea poporului ucrainean. Şi îşi fac alegerile destul de clar prin rezistenţa pe care o oferă acestei invazii ilegale şi neprovocate a ţării lor”, a subliniat Kirby.

Pe 24 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat începutul invaziei Ucrainei. Trupele ruse au bombardat şi au distrus infrastructura cheie, efectuând însă şi atacuri masive asupra cartierelor rezidenţiale ale oraşelor şi satelor ucrainene folosind artilerie, lansatoare multiple de rachete şi rachete balistice.

În Ucraina a fost impusă legea marţială şi a fost anunţată mobilizarea generală.

Ucraina a intentat oficial un proces împotriva Federaţiei Ruse la Curtea Internaţională de Justiţie a ONU de la Haga. Procurorul Curţii Penale Internaţionale Karim Khan a iniţiat ancheta cu privire la situaţia din Ucraina.

Forţele Armate ale Ucrainei, cu sprijinul întregului popor ucrainean, rezistă cu curaj agresiunii ruse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările