Pakistan: 75 de morţi în urma unui dublu atentat sinucigaş

Pakistan: 75 de morţi în urma unui dublu atentat sinucigaş

Acesta este cel mai sângeros atentat asupra minorităţii creştine din Pakistan. FOTO Reuters

Doi militanţi extremişti înarmaţi cu dispozitive explozibile le-au detonat duminică dimineaţă în faţa unei biserici din nord-vestul Pakistanului. Cel puţin 75 de persoane au murit şi alte aproximativ 110 au fost rănite, acest atac fiind cel mai sângeros asupra minorităţii creştine din Pakistan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atentatul a avut loc în faţa Bisericii Tuturor Sfinţilor din oraşul Peshawar şi s-a petrecut exact când sute de credincioşi creştini ieşeau din lăcaşul de cult şi se îndreptau către cantina amenajată în curtea bisericii, unde se oferea o masă caldă. 

„A avut loc o explozie şi apoi s-a deschis iadul pentru noi toţi”, povesteşte Nazir John, unul dintre cei aproximativ 400 de oameni prezenţi. „Atunci când mi-am recăpătat conştiinţa, am văzut doar fum, praf, sânge şi oameni care ţipau. Am văzut membre rupte de trupuri şi aruncate în toate părţile şi sânge peste tot”, continuă acesta. 

O ramură de talibani pakistanezi a revendicat atentatul, adăugând că va continua să atace persoanele cu alte religii în afară de islam până când forţele mobilizate de Statele Unite ale Americii vor înceta operaţiunile cu drone pe care le desfăşoară în zonele îndepărtate ale ţării, dominate de triburi, regiuni în care se ascund cei mai mulţi dintre liderii al-Qaeda căutaţi de Washington. 

Cel mai recent atac cu drone a avut loc duminică, atunci când rachetele lansate din aparate de zbor fără pilot au lovit barăci din Waziristanul de Nord şi au ucis şase suspecţi fundamentalişti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările