Omenirea depăşeşte pragul de un 1 milion de morţi de COVID-19. Jumătate dintre decese, în doar patru ţări

Omenirea depăşeşte pragul de un 1 milion de morţi de COVID-19. Jumătate dintre decese, în doar patru ţări

Un milion de oameni au decedat din cauza COVID-19

Un milion de oameni au murit din cauza COVID-19 pe la nivelul întregii planete, potrivit cifrelor furnizate de Worldometers. Mai mult de jumătate dintre decese s-au înregistrat în doar patru ţări lovite puternic de pandemie: SUA, Brazilia, India, Mexic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Datele furnizate de Worldometers arată că Statele Unite continuă să se situeze pe primul loc la acest capitol, cu peste 210.000 decese provocate de Covid-19, iar Brazilia (cu 142.000 de decese), India (cu 96.000 de decese) şi Mexic (cu 76.000 de decese) se află pe următoarele locuri. Cu toate acestea, numărul real de decese cauzate de Covid-19 poate fi semnificativ mai mare, mai ales pentru ţări ca India unde încrederea în date este relativ redusă.

„Este un prag al agoniei, dar nu trebuie să uităm fiecare viaţă individuală”; a declarat Antonio Guterres, Secretarul-General al ONU. „Erau taţi şi mame, soţi şi soţii, fraţi şi surori, prieteni, colegi. Durerea resimţită a fost multiplicată de sălbăticia acestei boli”, a adăugat acesta, conform BBC.

Din Europa, prima ţară regăsită în acest clasament nefast este Marea Britanie: 42.000 de morţi. Italia este următoarea cu 35.000 şi apoi Franţa şi Spania, amândouă cu puţin peste 31.000. România este pe locul 30 în clasamentul victimelor provocate de coronavirus, cu peste 4.700 de decese înregistrate.

Printre alte state cu un număr ridicat de decese din cauza Covid-19, datele furnizate de Worldometers mai indică şi Peru (peste 31.000), Iran şi Columbia (amândouă puţin peste 25.000).

În privinţa numărului de infectări, la nivel global s-a depăşit pragul de 33 de milioane de cazuri, SUA conducând şi la acest capitol, cu peste 7,3 milioane de îmbolnăviri. Pragul de jumătate de milion de decese la nivel mondial a fost atins pe 25 iunie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările