O imagine cât o mie de cuvinte: Cum e înmormântat un pacient răpus de coronavirus

O imagine cât o mie de cuvinte: Cum e înmormântat un pacient răpus de coronavirus

La începutul lunii s-a spus că peste 40% din populaţia Teheranului va lua coronavirus

Circulă în aceste zile o serie de fotografii dureroase în mediul online în speranţa că, cei care nu iau în serios boala COVID-19, îşi vor reconsidera poziţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fie că vorbim despre radiografii alarmante cu plămânii unor pacienţi, fie că vorbim despre bolnavi internaţi la secţia de Terapie Intensivă, imaginile care fac înconjurul lumii au rolul de a transmite un mesaj clar: coronavirus e o ameninţare ce poate lovi pe oricine.
 
Din păcate, nu peste tot această realitate a fost acceptată de oameni. În Iran, de pildă, în ciuda avertismentelor, o mare parte a populaţiei a optat pentru a călători în interiorul ţării cu ocazia Anului Nou iranian. Probabil, de aceea, Iranul ocupă un loc fruntaş în topul ţărilor care au fost lovite de coronavirus. Până la data de 27 martie, potrivit statisticilor oficiale, au fost înregistrate peste 32.000 de cazuri şi peste 2.300 de decese. Totuşi, fiind vorba de Iran, unde informaţiile oficiale nu sunt cele mai credibile, sunt şanse mari ca cifrele reale să fie mult mai mari.
 
Cert e că multe site-uri iraniene, unele din afara ţării, fac eforturi mari pentru a trezi populaţia la realitate. De aceea, astăzi, în mediul virtual s-a răspândit o fotografie dureroasă de la înmormântarea unui pacient răpus de COVID-19. În imagine se vede cum rudele celui decedat privesc totul de la distanţă, neavând voie să se apropie la mai mult de 50 de metri unde locul unde are loc înmormântarea. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: