„Nu te vaccinezi, nu ai parte de sex”: Apelul unei actriţe şi activiste pentru stimularea bărbaţilor să se imunizeze anti-COVID-19

„Nu te vaccinezi, nu ai parte de sex”: Apelul unei actriţe şi activiste pentru stimularea bărbaţilor să se imunizeze anti-COVID-19

Lebo Mashile FOTO Instagram

O actriţă şi poetesă sud-africană, Lebogang Mashile, le îndeamnă pe femei să recurgă la greva sexului dacă partenerii lor refuză să se vaccineze anti-COVID-19.

Lebogang Mashile, o activistă feministă în vârstă de 42 de ani, speră că „greva sexului” îi va convinge pe bărbaţi să se vaccineze împotriva COVID-19.

Apelul ei survine în contextul unei reticenţe faţă de vaccinare în Africa de Sud.

Mashile, care a interpretat un rol în Hotel Rwanda, spune că s-a arătat surprinsă de reţinerea bărbaţilor în privinţa vaccinării, în condiţiile în care Africa de Sud s-a confruntat în trecut cu mari probleme din cauza SIDA.

„Timp de mai mulţi ani, statisticile din Africa de Sud privind HIV-ul la bărbaţi s-au bazat pe larg pe depistări în rândul femeilor. Pentru binele nostru, femeile trebuie să condiţioneze pumpum (sexul, n. . red.) de vaccinare”, a scris ea pe Twitter.

Prezentatoarea TV Pabi Moloi a transmis mesajul adăugându-i hashtagul #NoVaxNoSex.

Campania a stârnit reacţii pro şi contra. „De ce datoria bărbaţilor de a se comporta ca fiinţe umane responsabile trebuie să depindă de femei?”, s-a întrebat jurnalista Nelisiwe Msomi.

În prezent, doar 11% din adulţii Africii de Sud, o ţară de peste 60 de milioane de locuitori, sunt vaccinaţi anti-COVID-19. Africa de Sud a înregistrat aproape 2,7 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care peste 79.000 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările