Nicolas Maduro acuză Statele Unite de intervenţionism. Adversarul său denunţă abuzurile guvernului venezuelean

Nicolas Maduro acuză Statele Unite de
intervenţionism. Adversarul său denunţă abuzurile guvernului venezuelean

Nicolas Maduro (stânga) şi adversarul său, Henrique Capriles FOTO Reuters, AFP

Preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, favorit la alegerile prezidenţiale organizate duminică, a acuzat Statele Unite de intervenţionism şi a afirmat că va prezenta dovezi luni. În acelaşi timp, adversarul său s-a plâns de abuzuri din partea actualului guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu Statele Unite există mereu dificultăţi, deoarece sunt mereu pe punctul de a conspira”, a declarat Maduro, citat de France Presse, anunţând că va prezenta luni „noi dovezi directe ale intervenţionismului funcţionarilor ambasadei Statelor Unite în afacerile interne ale Venezuelei”.

„Ce s-ar întâmpla dacă un militar venezuelean, un ataşat militar al Venezuelei de la ambasada Washington, ar căuta militari din Pentagon pentru a contesta autoritatea lui Obama?”, a întrebat el.

Înainte de moartea lui Hugo Chavez, Venezuela a expulzat doi ataşaţi militari ai ambasadei americane, o măsură urmată de o acţiune similară din partea Statelor Unite.

În acelaşi timp, adversarul lui Maduro, Henrique Capriles, i-a îndemnat pe alegători să denunţe orice  nereguli.

„Ceea ce ne dorim este ca această ţară să aibă o democraţie, o democraţie pentru toţi, o ţară unde să ne putem exercita drepturile fără posibilitatea de represalii”, a spus el.

Totodată, Capriles a acuzat guvernul că a trimis SMS-uri funcţionarilor şi altor alegători pentru a-i convinge să voteze în favoarea lui Maduro. „Toată această frustrare, furie pentru utilizarea resurselor publice poate fi învinsă prin voturi”, a  conchis el.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: