Nicolas Maduro acuză Statele Unite de intervenţionism. Adversarul său denunţă abuzurile guvernului venezuelean

0
0

Preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, favorit la alegerile prezidenţiale organizate duminică, a acuzat Statele Unite de intervenţionism şi a afirmat că va prezenta dovezi luni. În acelaşi timp, adversarul său s-a plâns de abuzuri din partea actualului guvern.

„Cu Statele Unite există mereu dificultăţi, deoarece sunt mereu pe punctul de a conspira”, a declarat Maduro, citat de France Presse, anunţând că va prezenta luni „noi dovezi directe ale intervenţionismului funcţionarilor ambasadei Statelor Unite în afacerile interne ale Venezuelei”.

„Ce s-ar întâmpla dacă un militar venezuelean, un ataşat militar al Venezuelei de la ambasada Washington, ar căuta militari din Pentagon pentru a contesta autoritatea lui Obama?”, a întrebat el.

Înainte de moartea lui Hugo Chavez, Venezuela a expulzat doi ataşaţi militari ai ambasadei americane, o măsură urmată de o acţiune similară din partea Statelor Unite.

În acelaşi timp, adversarul lui Maduro, Henrique Capriles, i-a îndemnat pe alegători să denunţe orice  nereguli.

„Ceea ce ne dorim este ca această ţară să aibă o democraţie, o democraţie pentru toţi, o ţară unde să ne putem exercita drepturile fără posibilitatea de represalii”, a spus el.

Totodată, Capriles a acuzat guvernul că a trimis SMS-uri funcţionarilor şi altor alegători pentru a-i convinge să voteze în favoarea lui Maduro. „Toată această frustrare, furie pentru utilizarea resurselor publice poate fi învinsă prin voturi”, a  conchis el.
 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri