Mişcarea Hamas a anunţat moartea comandantului său militar din oraşul Gaza. Un serviciu israelian de informaţii a confirmat vestea

Mişcarea Hamas a anunţat moartea comandantului său militar din oraşul Gaza. Un serviciu israelian de informaţii a confirmat vestea

FOTO EPA-EFE

Mişcarea islamistă Hamas a anunţat miercuri uciderea mai multor comandanţi de-ai săi în urma atacurilor aeriene israeliene purtate de luni seara încoace în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hamasul a anunţat într-un comunicat moartea lui Bassem Issa, comandantul aripii sale militare în oraşul Gaza, capitala acestei enclave palestiniene, şi a „multor” altor comandanţi militari de rang înalt din cadrul organizaţiei, în atacuri aeriene ale armatei israeliene.

Brigada Ezzedine al-Qassam, aripa armată a Hamas, nu dezvăluie identitatea celorlalţi membri ai organizaţiei ucişi în atacuri aeriene israeliene, însă a salutat, într-un comunicat, „curajul comandanţilor” şi „combatanţilor” care s-au ridicat în timpul agresiunii forţelor de ocupaţie - numele dat de Hamas Israelului - vizând poziţii ale mişcării.

Serviciul israelian de informaţii interne Shin Beth a anunţat cu puţin timp mai înainte moartea lui Bassem Issa şi a altor trei lideri ai organizaţiei în atacuri aeriene vizând enclava palestiniană cu două milioane de locuitori.

Peste 1.000 de proiectile trase către Israel

Shin Beth anunţă că forţe israeliene i-au ucis pe Jamaa Tahla, mâna dreaptă a lui Mohammed Deif, numărul unu în aripa armată a mişcării, pe Gamal Zabda, şeful dezvoltării capacităţilor tehnologice ale mişcării, şi pe Khazem Khatib, conducătorul departamentului de inginerie al Hamas.

Serviciile israeliene anunţă că au ucis în total aproximativ alţi „zece” oficiali din cadrul Hamas, dar şi cadre din Jihadul Islamic, a doua cea mai importantă grupare islamistă armată din Fâşia Gaza, într-o serie de atacuri aeriene, începând de luni seara.

Aceste atacuri - care continuau miercuri - au loc ca represalii faţă de „baraje” de proiectile lansate de către Hamas şi Jihadul Islamic, începând de luni seara, către Israel.

Armata israeliană anunţă că peste 1.000 de proiectile palestiniene au fost trase începând de luni seara către teritoriul israelian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările