Marea Britanie intenţionează să-şi retragă mii de militari din Afganistan

Marea Britanie intenţionează să-şi retragă mii de militari din Afganistan anul viitor, a declarat duminică ministrul britanic al apărării, Philip Hammond, relatează Reuters.

Mai mult de 430 de militari britanici au fost ucişi în Afganistan după declanşarea războiului condus de SUA în 2001. Cu toate acestea situaţia securităţii rămâne neclară, iar violenţele numeroase, în timp ce relaţiile dintre trupele occidentale şi forţele şi civilii afgani sunt din ce în ce mai fragile, notează sursa citată.

Aproximativ 500 de militari britanici vor fi retraşi din Afganistan până la sfârşitul acestui an, pe teritoriul afgan rămânând în jur de 9.000 de soldaţi britanici, scrie Agerpres..

Întrebat despre retragerea trupelor anul viitor, Philip Hammond a declarat pentru BBC: "Mă aştept să fie o retragere semnificativă, de ordinul miilor, nu sutelor, însă nu cred că vor fi retraşi majoritatea", ceea ce indică o posibilă retragere de până la 4.500 de militari în 2013.

Toate trupele combatante britanice urmează să părăsească Afganistanul până la sfârşitul anului 2014.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările