Londra recomandă ca navele britanice să evite Strâmtoarea Ormuz

Londra
recomandă ca navele britanice să evite Strâmtoarea Ormuz

Nava Stena Impero FOTO jagran.com

Autorităţile de la Londra le-au recomandat, sâmbătă, navelor britanice, să evite temporar Strâmtoarea Ormuz, după “confiscarea” de către Iran a unui petrolier sub pavilion britanic, relatează presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Suntem în continuare profund îngrijoraţi de acţiunile inacceptabile ale Iranului, care reprezintă o provocare clară în ceea ce priveşte libertatea internaţională de navigaţie. Am sfătuit navele britanice să nu se apropie o perioadă de zona respectivă”, a declarat o reprezentantă a guvernului.

Vineri, Gardienii Revoluţiei au anunţat că au ”confiscat” un petrolier britanic, Stena Impero, în Strâmtoarea Ormuz. Bastimentul a fost imobilizat de către Forţele navale ale Gardienilor Revoluţiei, din cauza ”nerespectării codului maritim internaţional”, ”la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime a provinciei Hormozgan”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Sepahnews.

Anunţul confiscării Stena Impero a intervenit la câteva ore după ce Curtea Supremă a Gibraltarului a decis să prelungească cu 30 de zile imobilizarea petrolierului iranian Grace 1. Nava a fost imobilizată la 4 iulie de către autorităţile din Gibraltar, un teritoriu britanic situat în sudul Spaniei, care-l suspectează că livra petrol brut Siriei, încălcând astfel sancţiuni impuse de Uniunea Europeană (UE) regimului de la Damasc al lui Bashar al-Assad. Teheranul a negat această acuzaţie şi a denunţat un act de ”piraterie” a navei sale, încărcate cu 2,1 milioane de tone de ţiţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările