Libanul a reluat duminică furnizarea de energie electrică, anunţând un credit de 100 de milioane de dolari pentru a importa carburanţi

Libanul a reluat duminică furnizarea de energie electrică, anunţând un credit de 100 de milioane de dolari pentru a importa carburanţi

Liban FOTO Getty Images

Pana de curent a provocat noi dificultăţi libanezilor, care se confruntă cu pierderea locurilor de muncă, creşterea preţurilor şi foamea provocată de înrăutăţirea situaţiei financiare a ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Libanul a reluat duminică furnizarea de energie electrică, după pana produsă cu o zi în urmă, când cele mai mari două centrale energetice din ţară au oprit activitatea în lipsa carburanţilor, potrivit Ministerului Energiei, care a mai anunţat că banca centrală a aprobat un credit de 100 de milioane de dolari pentru a importa carburanţi, transmite Reuters.

Pana de electricitate de sâmbătă a afectat întreaga ţară.

Armata libaneză a fost de acord, sâmbătă, să furnizeze 6.000 de kilolitri (1 kl=1.000 litri) de păcură, cantitate distribuit în mod egal celor două centrale, potrivit companiei naţionale de electricitate.

Libanul este paralizat de o criză economică agravată de lipsa carburanţilor. Moneda libaneză a scăzut cu 90% începând din 2019.

Mulţi libanezi folosesc generatoare private care funcţionează cu motorină, care şi ea este în cantităţi reduse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările