Lavrov: Teheranul a doborât accidental aeronava ucraineană pentru că ştia de prezenţa mai multor avioane americane F-35 în apropiere

Lavrov: Teheranul a doborât
accidental aeronava ucraineană pentru că ştia de prezenţa mai multor avioane
americane F-35 în apropiere

Serghei Lavrov a declarat ca Iranul stia de prezenta unor avioane F-35 americane in zona, la momentul in care a doborat avionul ucrainean FOTO EPA-EFE

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov,  a declarat, vineri, că doborârea accidentală de către Iran a avionului comercial ucrainean, săptămâna trecută, a avut loc în contextul în care Teheranul era speriat de informaţii legate de prezenţa mai multor avioane invizibile americane în apropiere, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Erau cel puţin şase avioane F-35 ale SUA în aer, în zona graniţei iraniene (la acel moment). Aceste informaţii nu au fost încă verificate, dar aş vrea să subliniez tensiunea care însoţeşte mereu astfel de situaţii”, a spus Lavrov.

Doborârea de către Iran a zborului 752 al companiei Ukraine International Airlines, în urma căreia 176 de oameni au murit, a dus la o criză pentru liderii religioşi ai Republicii Islamice, care au avut de-a face cu oamenii care au ieşit în stradă să protesteze, după ce Armata iraniană a recunoscut că a tras accidental în avion.

Lavrov, care a vorbit în cadrul conferinţei sale de presă anuale de la Moscova, a spus că incidentul a fost o eroare umană şi a precizat că nu încearcă să disculpe pe nimeni pentru ceea ce s-a întâmplat. Însă oficialul rus a afirmat că este importantă înţelegerea contextului în care a avut loc incidentul, care s-a petrecut la câteva ore după ce Iranul a atacat două baze americane din Irak, ca răspuns la uciderea de către americani a generalului Qassem Soleimani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: