Atacul Iranului asupra bazelor SUA a rănit 11 soldaţi americani, deşi Trump a anunţat că nu există răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unsprezece soldaţi americani au fost răniţi în urma ataculului lansat de Iran asupra bazei Aïn al-Assad din Irak pe 8 ianuarie, ca reacţie la uciderea generalului Qassem Soleimani la comanda lui Donald Trump. Preşedintele SUA  anunţase că nu există răniţi printre forţele americane.

„Deşi niciun membru al forţelor armate americane nu a fost ucis în timpul atacului iranian din 8 ianuarie de la baza Aïn al-Assad, mai mulţi dintre ei au fost trataţi pentru comoţii cerebrale din cauza exploziei şi sunt în curs de evaluare", a indicat comandantul Bill Urban într-un comunicat. 

După atac, preşedintele SUA declara că niciun american nu a fost rănit, că totul este în regulă şi că armata americană este cea mai puternică şi bine echipată.

Ca măsură de precauţie, unii dintre militari au fost transportaţi la facilităţi americane din Germania sau Kuweit pentru continuarea monitorizării medicale, a adăugat el.

"Când vor fi consideraţi apţi pentru a-şi relua atribuţiile, militarii sunt aşteptaţi să revină în Irak", a precizat Bill Urban.

Până la 1.500 de americani au fost cantonaţi în marea bază aeriană Al Asad din deşertul Anbar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite