Israelul renunţă la obligativitatea purtării măştii în aer liber, după succesul campaniei de vaccinare

Israelul renunţă la obligativitatea purtării măştii în aer liber, după succesul campaniei de vaccinare

Vaccinare impotriva COVID-19 in Israel FOTO EPA-EFE

Începând de duminică, Israelul va elimina obligativitatea purtării măştii de protecţie în aer liber. Măsura este doar un pas din planul de ridicare treptată a restricţiilor impuse în lupta împotriva pandemiei, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Israelul a fost una dintre primele ţări care, în primăvara anului 2020, a impus purtarea măştii de protecţie în locurile publice. În prezent, după o campanie de vaccinare de succes, peste jumătate din populaţia de 9,3 milioane de locuitori fiind vaccinată, Israelul începe să elimine din restricţii.
 
„Măştile sunt făcute pentru a ne proteja de pandemia de coronavirus. Dar, din moment ce experţii au ajuns la concluzia că masca nu mai este necesară în aer liber, am decis să ridicăm (obligaţia de a purta) masca", a declarat Yuli Edelstein, ministrul Sănătăţii.
 
„Rata de infectare este foarte scăzută în Israel datorită succesului campaniei de vaccinare, deci este posibilă relaxarea măsurilor”, a mai adăugat ministrul.
 
Oficialul a spus că masca rămâne obligatorie în spaţiile publice închise.
 
Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie datorită unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze în schimbul informaţiilor cu privire la efectele vaccinării.
 
Numărul de cazuri din Israel a coborât sub 200 pe zi în ultima perioadă, iar rata de pozitivitate a testelor este de doar 0,3%.
 
Această scădere a contaminărilor a permis deja autorităţilor să redeschidă restaurante, baruri şi plaje la începutul lunii martie. De asemenea, guvernul a dezvăluit miercuri un plan pentru a permite întoarcerea turiştilor străini vaccinaţi din 23 mai.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările