Israelul explică Moscovei cum a fost doborât luni avionul rusesc. Ce i-a transmis Assad lui Putin

Israelul explică Moscovei cum a fost doborât luni avionul rusesc. Ce i-a transmis Assad lui Putin

O delegaţie israeliană se va deplasa joi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale după ce un avion al Rusiei a fost doborât accidental de către aliatul său sirian într-un raid israelian, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condusă de generalul Amikam Norkin, şeful forţelor aeriene, delegaţia va prezenta "raportul situaţiei din această seară (de luni spre marţi) (...) privind toate aspectele sale", a indicat armata israeliană într-un comunicat, citat de Agerpres.
 
"În plus, ei vor prezenta tentativele continue ale Iranului de a transfera arme strategice organizaţiei teroriste Hezbollah şi de a stabili o prezenţă militară iraniană în Siria", adaugă sursa citată.
 
Luni, un avion rus a fost doborât din greşeală de apărarea antiaeriană a aliatului său sirian, ucigând pe toţi cei 15 membri ai echipajului, într-un moment în care rachete israeliene vizau depozite de muniţii din provincia siriană Latakia (nord-vest).
 
Armata rusă i-a acuzat mai întâi pe piloţii israelieni că s-au servit de aparatul rus ca acoperire pentru a scăpa de tirurile siriene, ceea ce Israelul a negat.
 
Conform acestuia, avionul Rusiei nu se afla la locul operaţiunii atunci când avioanele israeliene au lovit un sit al armatei siriene şi a fost atins când aceste aparate reveniseră deja în spaţiul israelian.
 
Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat marţi "tristeţea" într-o convorbire telefonică avută cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a promis asistenţă din partea Israelului în derularea anchetei cu privire la tragicul incident.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit de un "concurs de circumstanţe accidentale tragice" şi a cerut taberei israeliene să nu permită repetarea acestui gen de situaţii.
 
Norkin va fi însoţit la Moscova de ofiţeri de informaţii, a precizat armata israeliană. 
 
Preşedintele sirian Bashar Al-Assad a trimis o scrisoare preşedintelui rus Vladimir Putin, exprimându-şi condoleanţele faţă de recentul accident de avion rutier Il-20 din Siria, a informat presa locală.
 
Preşedintele sirian Bashar Al-Assad i-a trimis lui putin o scrisoare în care spunea că doborârea avionului a fost rezultatul aroganţei israeliene, a informat agenţia SANA.
 
Preşedintele sirian şi-a exprimat condoleanţele faţă de tragedie şi a spus că speră că accidentul nu va împiedica lupta comună împotriva terorismului rus şi sirian.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: