Erdogan: „Israelul se află în spatele loviturii militare din Egipt“

Erdogan: „Israelul se află în spatele loviturii militare din Egipt“

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat public Israelul că poartă responsabilitatea pentru lovitura de stat orchestrată de Armata egipteană în Egipt, spunând că are „dovezi“ clare despre implicarea Israelului în acest eveniment.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform publicaţiei turce, Today's Zaman, Erdogan s-a întâlnit cu membrii partidului său în Ankara astăzi, şi a declarat: „Israelul se află în spatele loviturii militare de stat din Egipt, avem dovezi!“

Jurnaliştii de la Today's Zaman susţin că premierul Turciei ar fi citat cuvintele unui intelectual francez de origine evreiască, pe care nu l-a numit, care ar fi spus în 2011 că Frăţia Musulmană nu va lua puterea nici dacă vor fi aleşi, din moment ce „democraţia nu este în urna de vot“.

În martie, eforturile de reconciliere dintre Israel şi Turcia au început după ce prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a sunat pe Erdogan pentru a-şi cere scuze pentru raidul controversat asupra flotile umanitare din Făşia Gaza, în 2010, când au fost ucişi opt turci şi un american de origine turcă.

Erdogan a sugerat că normalizarea relaţiilor cu Israelul este un proces care are nevoie de timp, lăsând să se înţeleagă că Turcia vrea să fie sigură că victimele raidului vor fi despăgubite şi că Israelul se va angaja să uşureze accesul bunurilor pentru Gaza, înainte de a relua legăturile bilterale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: