Drama copilelor din Afganistan vândute de părinţi pe 1.000 de euro, ca să-şi plătească datoriile: „Dacă mă obligă să mă mărit, o să mă sinucid“ VIDEO

Drama copilelor din Afganistan vândute de părinţi pe 1.000 de euro, ca să-şi plătească datoriile: „Dacă mă obligă să mă mărit, o să mă sinucid“ VIDEO

Foto: Captură video

O fetiţă în vârstă de 9 ani, pe numele său Parwana Malik, a fost vândută de tatăl ei pentru a fi soţia unui bărbat de 55 de ani. În Afganistan, multe familii decid să-şi vândă copiii din pricina sărăciei.

Ştiri pe aceeaşi temă

CNN a realizat un reportaj într-o astfel de comunitate, unde copilele sunt vândute să devină mirese. În imagini, se vede cum tatăl îl roagă pe bărbatul de 55 de ani să nu o lovească pe fetiţă. „Aceasta este mireasa ta. Ai grijă de ea. Eşti responsabil de ea acum, te rog să nu o baţi”, a afirmat tatăl, potrivit CNN
 
Părinţii copilei spun că nu au avut o altă opţiune şi că au fost nevoiţi să o vândă pentru a supravieţui. Nu au casă şi de 4 ani locuiesc într-o tabără, unde supravieţuiesc datorită ajutoarelor umanitare. Ei câştigă aproximativ 2,5 euro pe zi. Însă, de când conducerea ţării a fost preluată de talibani, ajutoarele din străinătate au întârziat să mai apară. Sute de familii nu au cu ce se hrăni. 
 

Copilă vândută pe mai puţin de 2000 de euro 

„Tata mă vinde pentru că nu avem pâine, orez sau faină. M-a vândut unui bărbat bătrân”, spune Parwana Malik. 
 
Tatăl susţine că nu a reuşit să îşi găsească de lucru şi că a fost nevoit să-şi trimită soţia la cerşit.  
 
„Suntem 8 membri. A trebuit să o vând ca ceilalţi să supravieţuiască”, a spus părintele copilei. 
 
Minora a fost vândută pe 1880 de euro, în diverse bunuri.  
 
Bărbatul de 55 de ani spune că are deja o soţie şi că fetiţa va fi pusă la muncă în casă: „A fost ieftină, pentru că tatăl ei este foarte sărac şi are nevoie de bani. Va lucra în casa mea, o voi trata ca pe un membru al familiei. Nu o voi bate”.  
 

Zeci de familii decid să-şi vândă copiii din cauza sărăciei 

O fetiţă de 10 ani este forţată de părinţii ei să se căsătorească cu un bărbat de 70 de ani. Doar aşa familia îşi poate plăti datoria de circa 1800 de euro. 
 
„Chiar nu vreau să fac asta. Dacă mă vor obliga, o să mă sinucid”, declară fetiţa. Câteva zile mai târziu, fata află că tranzacţia a fost deja încheiată.
 
Tatăl fetiţei este ameninţat de cel care i-a împrumutat banii: „Chiar dacă nu îi dau fata, va veni şi o va lua singur”. 
 
O altă situaţie este a unei familii cu 9 membri. Familia a decis să-şi vândă fiicele de 4 şi 9 ani pentru a supravieţui. Pentru fiecare primesc suma de circa 1.000 de euro. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările