Criza din Siria: Statele Unite „cer retragerea imediată“ a Hezbollah

Criza din Siria: Statele Unite „cer retragerea imediată“ a
Hezbollah

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah

Statele Unite au cerut miercuri ca miliţia şiită libaneză Hezbollah să se retragă „imediat“ din conflictul din Siria, în special de pe frontul oraşului strategic Qousseir.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Condamnăm  declaraţiile şefului Hezbollah, Hassan Nasrallah, confirmând rolul activ al militanţilor săi în luptele de la Qousseir şi în altă parte în Siria. Aceasta este o escaladare inacceptabilă şi extrem de periculoasă“ a conflictului, a declarat Jennifer Psaki, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citată de agenţia France Presse.

„Cerem ca Hezbollah să-şi retragă imediat luptătorii din Siria“, a insistat oficialul american al cărui guvern consideră că grupul libanez este o organizaţie teroristă.

Trupe de elită siriene şi combatanţi ai Hezbollah i-au încercuit miercuri pe rebelii sirieni retraşi în nordul Qousseir. În acelaşi timp, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului la Geneva a adoptat o rezoluţie care condamnă intervenţia „combatanţilor străini“ alături de forţele Damascului la Qousseir, dar fără a numi în mod explicit grupul şiit libanez.

Psaki a exprimat din nou îngrijorarea autorităţilor americane cu privire la „ameninţarea extrem de periculoasă“ reprezentată de conflictul din Siria asupra „stabilităţii Libanului“ la frontieră, în ziua următoare morţii a trei soldaţi libanezi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările