Ce făceau liderii lumii în tinereţe: Vladimir Putin practica judo, iar Angela Merkel era barmaniţă

Ce făceau liderii lumii în tinereţe: Vladimir Putin practica judo, iar Angela Merkel era barmaniţă

În tinereţe Merkel era barmaniţă, Putin practica judo, Cameron era cercetător iar Obama lucra în ghetou FOTO blogit.iltalehti.fi

Tinerii din zilele noastre se confruntă cu lipsa locurilor de muncă, se chinuie să-şi ia examenul de bacalaureat sau se implică în politică. Însă, oare ce făceau marii lideri mondiali când erau tineri? Oare se confruntau cu aceleaşi probleme ca noi sau totul li s-a servit pe tavă?, se întreabă publicaţia „Policy.Mic“.

 
Publicaţia „Policy.Mic“ a întocmit o listă cu nouă lideri ai lumii şi cu aspiraţiile lor din tinereţe. De exemplu, Bashar al-Assad, preşedintele Siriei nici nu se gândea că va prelua conducerea ţării, Angela Merkel lucra ca barmaniţă şi se căsătorea pentru prima dată cu un coleg de facultate, iar Putin devenea agent secret. 
 

Barack Obama – preşedintele Statelor Unite ale Americii


FOTO Policy.Mic
 
După ce a absolvit Universitatea Columbia în 1983, cu o licenţă în ştiinţe politice, Obama s-a mutat la Chicago, unde se spune că a ajutat la reconstrucţia comunităţilor sărace din partea sudică a oraşului. Înainte de a se înscrie la Drept la Universitatea Harvard, în 1988, Obama s-a concentrat şi pe partea spirituală, dar a şi călătorit un pic: s-a alăturat Bisericii Unitare în Trinitate a lui Hristos şi apoi şi-a vizitat rudele din Kenya.
 
Ca fapt divers, Obama a petrecut doi ani în Los Angeles, la Colegiul Occidental, înainte de a se transfera la Universitatea Columbia din New York pentru a-şi da licenţa. Se pare că actualul preşedinte al SUA consuma alcool, marijuana şi cocaină în adolescenţă „pentru a scăpa de gândurile despre propria identitate“.
 

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse

 

FOTO Policy.Mic
 
Putin aspira să lucreze cu serviciile secrete încă dinainte să termine facultatea. După ce a obţinut o diplomă în Drept de la Universitatea de Stat din Leningrad, s-a dus să lucreze în agenţiile de securitate ale ţării. Acolo a fost mai întâi secretar, apoi a lucrat la divizia de contraspionaj şi pe urmă la antrenarea personalului. Când a început să lucreze la divizia de contraspionaj, ofiţerii din agenţiile de securitate străine au început să-l observe. Putin a petrecut peste zece ani lucrând ca ofiţer al serviciilor secrete după ce a terminat facultatea.
 
Ca fapt divers, tinereţea lui Putin este învăluită în secret, fapt de înţeles. Se spune totuşi că, în timp ce urma cursurile universităţii, îşi petrecea timpul liber practicând judo.
 

Angela Merkel, prima femeie cancelar al Germaniei


FOTO Policy.Mic
 
În 1974, pe când avea doar 20 de ani, Merkel l-a cunoscut primul soţ, Ulrich, coleg cu ea la Fizică la Universitatea din Leipzig. Ei s-au căsătorit în 1977, poate şi pentru că dacă doreau să locuiască împreună trebuiau să se supună regulilor regimului. În timp ce-şi lua licenţa, Merkel a lucrat ca barmaniţă, locuind cu soţul său într-o cameră de zece metri pătraţi, şi folosindu-se de o baie în comun cu alţi locatari ai clădirii.
 
Ca fapt divers, prima căsnicie a Angelei Merkel s-a încheiat în 1982. Merkel s-a recăsătorit în 1998 cu Joachim Sauer, un profesor de chimie din Berlin, fiind împreună şi acum. Se spune că băutura ei preferată la petrecerile din facultate era un cocktail din vodcă şi suc de cireşe.
 

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei


FOTO Policy.Mic
 
Assad şi-a petrecut tinereţea studiind medicina la Universitatea din Damasc, pe care a absolvit-o în 1988. În timp ce muncea să devină medic şi îşi făcea rezidenţiatul în oftalmologie la spitalul militar Tishreen, chiar de lângă Damasc, Assad n-a avut niciun plan de a se implica în politică. Fratele său mai mare, Bassel, trebuia să preia funcţia tatălui lor, fostul preşedinte sirian Hafez al-Assad. Dar Bassel a murit în mod tragic într-un accident de maşină, astfel Bashar a devenit succesorul tatălui său.
 
Ca fapt divers, Assad a servit ca medic în armată în Damasc, iar apoi s-a mutat la Londra. Nu avea nicio intenţie să se reîntoarcă rapid în Siria şi nu avea nicio aspiraţie politică atunci.
 

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului

   

Netanyahu s-a alăturat armatei israeliene înainte de a împlini 20 de ani, fiind în unitatea de elită a Forţelor de Apărare Israeliene. El a participat la câteva operaţiuni notabile, inclusiv la „Operaţiunea Izotop“ din 1972, pentru salvarea unui avion de pasageri deturnat. Netanyahu şi-a petrecut restul tinereţii în Statele Unite, studiind arhitectura şi administrarea afacerilor la MIT - Institutul de Tehnologie din Massachusetts.
 
Ca fapt divers, înainte de a împlini 30 de ani, „Bibi“ se alăturase şi părăsise deja forţele speciale israeliene şi participase la numeroase operaţiuni de comando, inclusiv la un raid în Siria.
 

David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii


FOTO Policy.Mic
 
După ce a absolvit Colegiul Brasenose din Oxford, cu onoruri, Cameron a petrecut cinci ani lucrând în departamentul de cercetare al Partidului Conservator. Deşi Cameron a fost privit ca un cercetători muncitor şi talentat, el a fost şi membru al clubului Bullingdon, care, spun zvonurile, era faimos pentru chefurile şi problemele provocate în campusul universitar.
 
Ca fapt divers, Clubul Bullingdon este faimos pentru beţiile şi comportamentul neadecvat al membrilor săi, iar Cameron a refuzat mereu să vorbească despre ce s-a petrecut acolo. Membrii clubului au devenit foarte cunoscuţi de-a lungul anilor pentru vandalizarea restaurantelor şi distrugerea camerelor studenţeşti.
 

Kim Jong-un, liderul suprem al Coreei de NordFOTO Policy.Mic
 
Mare parte din viaţa liderului suprem nord-coreean (chiar şi anul de naştere, care oficial este 1982, deşi zvonurile spun că această dată ar fi fost aleasă pentru valoarea ei simbolică) este învăluită în mister. El a urmat cursurile universităţii militare Kim Il-sung şi, se presupune, a început să-şi însoţească tatăl, pe Kim Jong-il („Preaiubitul conducător“) la inspecţiile militare înainte de a împlini 30 de ani. Pe măsură ce sănătatea tatălui său se şubrezea, Kim a fost promovat devenind general cu patru stele, vicepreşedinte al Comisiei Militare a Partidului Muncitoresc şi membru al Comitetului Central – toate cele trei funcţii fiind hotărâte în decursul unei şedinţe de câteva ore a Partidului Muncitoresc din 2010. 
 
Ca fapt divers, Kim a fost un fan înfocat la echipei de baschet Chicago Bulls. Îl adora pe Dennis Rodman, pe care l-a şi cunoscut în 2012, atunci când baschetbalistul a călătorit în Coreea de Nord.
 

Hassan Rouhani, preşedintele Iranului


FOTO Policy.Mic
 
După ce şi-a luat licenţa în Drept la Universitatea din Teheran (cursuri pentru care a plătit chiar el), Rouhani a călătorit de-a lungul ţării ţinând discursuri pentru Ayatollahul Khomeini şi împotriva şahului. Deloc surprinzător, acest comportament l-a făcut să fugă din ţară şi să se alăture exilului lui Komeini în Paris. În ciuda titlului său religios, „hojatoleslam“ - rang mediu în ierarhia religioasă a Islamului şiit, Rouhani a fost arestat de multe ori în tinereţe din cauza alăturării de Khomeini.
 
Ca fapt divers, Rouhani a studiat în Scoţia. Se spune că vorbeşte fluent persana, engleza şi araba, dar şi ceva franceză, germană şi rusă.
 

Xi Jinping, secretarul general al Partidului Comunist Chinez

 

FOTO Policy.Mic
 
Xi Jinping, fiul lui Xi Zhongxun, unul dintre fondatorii Partidului Comunist, şi-a petrecut sfârşitul adolescenţei şi anii tinereţii lucrând în satul îndepărtat Liangjiahe, lucru pe care îl făceau toţi tinerii intelectuali de la acea vreme. În acest timp, se pare că ar fi locuit într-o peşteră şi şi-ar fi petrecut timpul învăţând virtuţile ţăranilor, parţial pentru că tatăl său căzuse în dizgraţie în faţa lui Mao Zdong. Mai târziu, Xi a studiat ingineria chimică la Universitatea Tsinghua din Beijing. Xi mai are diplome şi în teorie marxistă şi educaţie ideologică.
 
Ca fapt divers, Xi a lucrat ca fermier în provincia Shaanxi până când a împlinit 22 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: