Cardinalul George Pell, închis pentru abuz sexual asupra a doi minori, a fost eliberat

Cardinalul George Pell, închis pentru abuz sexual asupra a doi minori, a fost eliberat

Cardinalul George Pell, închis pentru abuz sexual asupra a doi minori, a fost eliberat după ce Curtea Supremă de Justiţie din Australia i-a anulat marţi condamnarea de şase ani, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fost trezorier la Vatican şi fost consilier al Papei, George Pell, în vârstă de 78 de ani, a fost cea mai importantă figură din Biserica Catolică încarcerată pentru astfel de infracţiuni. 
 
În decembrie 2018, un juriu l-a găsit vinovat că a abuzat doi băieţi în Melbourne, în anii 1990, când era arhiepiscop, şi a fost condamnat la 6 ani de închisoare.
 
Decizia curţii australiene are efect imediat. Toţi cei şapte judecători au hotărât unanim în favoarea cardinalului. Ei au spus că juriul nu a luat în considerare în mod corespunzător toate dovezile prezentate în proces. Acesta a fost ultimul pas legal făcut de cardinal, după ce o instanţă inferioară a susţinut condamnarea lui anul trecut.
 
Biserica Catolică din Australia a susţinut că el este nevinovat încă de la început, când poliţia l-a acuzat în iunie 2017.
 
„Mi-am susţinut constant nevinovăţia în timp ce am fost victima unei nedreptăţi grave”, a spus Pell într-un comunicat după ce a fost dată decizia. El a executat peste 400 de zile din condamnare.
 
A fost eliberat din închisoarea Barwon din Victoria, marţi, la prânz, şi a fost dus la o mănăstire carmelitană din Melbourne, a scris presa locală.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: