Avertisment ONU: Există riscul unei „catastrofe absolute” dacă vaccinarea copiilor mai întârzie din cauza pandemiei

Avertisment ONU: Există riscul unei „catastrofe absolute” dacă vaccinarea copiilor mai întârzie din cauza pandemiei

Foto Primăria Hunedoara

ONU a avertizat joi asupra riscului unei „catastrofe absolute” dacă nu se recuperează întârzierea vaccinării copiilor cauzată de pandemia de COVID-19 şi dacă restricţiile sanitare vor fi ridicate prea repede.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În 2021, avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută”, a avertizat la Geneva dr. Kate O'Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), scrie Agerpres.

Pandemie a făcut ca resursele personalului medical să fie redirecţionate spre lupta împotriva virusului, iar multe alte servicii medicale au fost închise sau au avut un program redus. Oamenii au ales să nu se mai deplaseze la spitale de frică că s-ar putea infecta, chiar dacă nu mereu a existat acest risc.

Copiii neprotejaţi şi o ridicare prea rapidă a restricţiilor sanitare împotriva Covid - care, de asemenea, au protejat parţial de anumite boli la copii - îşi arată deja efectele, un exemplu fiind apariţia unor focare de rujeolă în Pakistan, a subliniat oficialul OMS.

Boala COVID-19 şi alte afecţiuni ce pot apărea pot fi împreună o catasttrofă absolută împotriva căreia trebuie să se tragă un semnal de alarmă. Cei mici trebuie protejaţi de bolile pe care nu s-a mai pus accent din cauza pandemiei, altfel numărul morţilor cu vârste tragice ar putea creşte sau sistemul medical s-ar putea confrunta cu un număr mare de îmbolnăviri cauzat de gripă, rujeolă şi multe alte afecţiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările