Atentat cu bombă în Nigeria la sediul ONU

Un atentat cu bombă a avut loc astăzi în capitala Nigeriei, Abuja, într-o clădire a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma incidentului nu este încă cunoscut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Martorii oculari susţin că explozia a fost provocată de un atenator sinucigaş, care a spart barierele de securitate şi a pastruns cu maşina încărcată cu explozibil în clădire.

Deşi evacuarea a fost deja iniţiată, se crede că aproximativ 300 de oameni se află în continuare în clădirea ONU, precizează The Street Journal.

Potrivit lui corespondentului BBC Bashir Sa'ad Abdullahi, care se află la faţa locului, parterul clădirii a fost puternic afectat de explozie. Serviciile de urgenţă scot în prezent cadavrele din clădire, în timp ce persoanele rănite sunt transportate la spital.

Deşi nimeni nu a revenidcat încă atentatul de vineri, produs în zona diplomatică a centrului capitalei, se bănuieşte că în spatele atacului s-ar afla secta islamică radicală Boko Haram.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările