Atacul împotriva Mercer Street, pe masa Consiliului de Securitate al ONU: Londra şi Bucureştiul denunţă un atac cu drone comis „extrem de probabil” de Iran

Atacul împotriva Mercer Street, pe masa Consiliului de Securitate al ONU: Londra şi Bucureştiul denunţă un atac cu
drone comis „extrem de probabil” de Iran

Petrolierul Mercer Street atacat in Marea Arabiei FOTO ynetnews.com

Marea Britanie, România şi Liberia au declarat în Consiliul de Securitate al ONU că este „extrem de probabil” ca Iranul să fie autorul atacului cu drone care a vizat joia trecută, în largul Omanului, petrolierul Mercer Street. Atacul s-a soldat cu doi morţi: un român şi un britanic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o scrisoare adresată celor 15 membri ai Consiliului, pe care Reuters scrie că a consultat-o, cele trei ţări atrag atenţia că atacul a „reprezentat un risc la adresa securităţii transportului internaţional de mărfuri şi o încălcare clară a dreptului internaţional”.

„Acest act este necesar să fie condamnat de către comunitatea internaţională”, îndeamnă Bucureştiul, Londra şi Monrovia în scrisoare.

Teheranul neagă orice implicare în atacul împotriva M/T Mercer Street, un petrolier operat de Zodiac Maritime, o companie a miliardarului Eyal Ofer.

Un britanic de la firma de pază Ambrey şi un membru român al echipajului au fost ucişi în atac.

Potrivit unor diplomaţi, Regatul Unit intenţionează să ridice problema, în zilele următoare, în cadrul unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate al ONU.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările