Încă un preşedinte s-a ales cu Facebook-ul blocat temporar. Motivul pentru care nu mai poate accesa reţeaua socială

Încă un preşedinte s-a ales cu Facebook-ul blocat temporar. Motivul pentru care nu mai poate accesa reţeaua socială

FOTO: Facebook/ Nicolas Maduro

Facebook a anunţat sâmbătă că a blocat temporar contul preşedintelui Venezuelei, Nicolás Maduro, pentru încălcarea „politicilor privind dezinformarea” în cazul Covid-19. Nu ar fi primul incident de acest fel al preşedintelui, după ce, în trecut,  compania a şters şi alte tipuri de conţinut de pe pagina sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contul lui Maduro va fi suspendat timp de 30 de zile pentru încălcarea politicilor platformei privind dezinformarea, în contextul pandemiei. Preşedintele ar fi răspândit ştiri false despre remedii pentru vindecarea de Covid-19, informează Reuters.

Facebook a semnalat că în această perioadă preşedintele nu va putea să publice nici un mesaj pe pagină, însă ea va rămâne vizibilă utilizatorilor.

„Am înlăturat un videoclip publicat pe pagina preşedintelui Nicolás Maduro pentru încălcarea politicilor noastre privind dezinformarea legat de Covid-19 care ar putea reprezenta un risc pentru oameni”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook.

Reprezentanţii platformei au asigurat şi că decizia a fost luată în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care prevăd că „în prezent, nu există niciun medicament care să prevină sau să vindece virusul”.

Nu este prima dată când reţeaua socială decide să suspende contul unui preşedinte. În luna ianuarie, după incidentele de la Capitoliul american, compania a decis să blocheze pentru o perioadă nedeterminată contul lui Donald Trump, pentru incitare la violenţă şi ură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările