15 refugiaţi sirieni au fost găsiţi îngheţaţi aproape de graniţa cu Liban

15 refugiaţi sirieni au fost găsiţi îngheţaţi aproape de graniţa cu Liban

FOTO Zahid Akhtar / Twitter

15 refugiaţi sirieni, printre care şi copii, au fost găsiţi îngheţaţi în timp ce încercau să treacă printr-un lanţ muntos care serveşte drept graniţă cu Liban, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

13 cadavre au fost descoperite vineri şi încă două sâmbătă, după ce zona respectivă fusese lovită de o furtună puternică de zăpadă. Oficialii din Liban au găsit cadavrele după ce au primit informaţii cum că un grup de refugiaţi se află în dificultate lângă Masnaa.

Potrivit relatărilor locale, grupul de refugiaţi a fost abandonat de contrabandişti care le promiseseră că îi ajută să treacă graniţa. Doi dintre aceştia au fost arestaţi ulterior de către autorităţi.

Forţele de ordine au reuşit totuşi să salveze o parte dintre refugiaţi, printre care şi un băiat care se despărţise de grup şi rătăcea singur prin munţi. Grupul de refugiaţi a mers pe acelaşi traseu pe care l-au urmat alte sute de mii de sirieni înaintea lor, încercând să scape de conflictul armat din ţară.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Libanul, care are o populaţie de patru milioane de locuitori a preluat aproape un milion de sirieni. Drept urmare, autorităţile libaneze au întrodus în 2015 noi restricţii pentru a încerca să limiteze numărul de refugiaţi care întră în ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările