Ziar olandez: Dispozitivul de securitate al premierului Mark Rutte, întărit. Există informaţii despre plănuirea unui atac

Ziar olandez: Dispozitivul de securitate al premierului Mark
Rutte, întărit. Există informaţii despre plănuirea unui atac

Mark Rutte FOTO EPA-EFE

Poliţia olandeză a ridicat nivelul securităţii apropiate a premierului Mark Rutte, de teamă că acesta poate fi răpit sau atacat de către traficanţi de droguri, dezvăluie luni presa olandeză, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această ameninţare la adresa lui Mark Rutte intervine după ce guvernul s-a angajat să reprime crima organizată, în urma asasinării unui jurnalist de investigaţie, în iulie.

Premierul olandez de centru-dreapta a fost filat de către un grup notoriu de traficanţi - supranumit „Mocro Mafia” -, dezvăluie tabloidul De Telegraaf şi mai multe posturi.

Biroul premierului, Coordonatorul naţional al luptei împotriva terorismului şi pentru securitate (NCTV) şi Parchetul naţional olandez au refuzat să comenteze aceste informaţii.

„Nu comentăm niciodată probleme legate de măsuri de securitate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al biroului lui Rutte.

Însă De Telegraaf dezvăluie că există „semnale potrivit cărora (Rutte) ar putea fi ţinta unui atac sau unei răpiri” şi că filatori „suspecţi”, cu legături cunoscute cu „Mocro Mafia”, au fost văzuţi în apropierea acestuia, în mai multe rânduri şi în locuri diferite.

Urmăritori asemănători au fost implicaţi în asasinarea, în iulie, a jurnalistului specializat în dosare criminale Peter R. de Vries şi în asasinarea, în 2019, a unui avocat care reprezenta un martor-cheie în procesul presupusului conducător al „Mocro Mafia”, precizează cotidianul.

Grupul este supranumit „Mocro Mafia” pentru că membrii acestua sunt, majoritatea, de origine marocană şi din Antile.

Agenţi din cadrul poliţiei special formaţi în acest sens de către serviciile regale de securitate şi diplomatice olandez au fost desemnaţi să-l protejeze pe Mark Rutte prin „măsuri vizibile şi invizibile”, dezvăluie De Telegraaf.

Mark Rutte este cunoscut prin faptul că se plimbă prin Haga cu bicicleta. El se duce cu bicicleta inclusiv la întâlniri cu regele olandez şi cu oficiali internaţionali, aparent puţin protejat de forţele de ordine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările