Zelenski: Ucraina a recâştigat peste 1.000 de localităţi de la forţele ruse de la începutul războiului

Zelenski: Ucraina a recâştigat peste 1.000 de localităţi de la forţele ruse de la începutul războiului

FOTO Getty Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina a recâştigat controlul asupra şase localităţi vineri şi 1.015 în total de la începutul conflictului în februarie, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

''Continuăm să restaurăm teritoriile eliberate ale Ucrainei. Până astăzi, 1.015 aşezări au fost deocupate, adică plus şase în ultimele 24 de ore'', a spus el în discursul zilnic, notează CNN.

Nu este clar exact cât teritoriu constituie acele aşezări. Zelenski a subliniat şi alte câştiguri ale armatei ucrainene în acele zone.
 
„Restabilim acolo energie electrică, alimentare cu apă, comunicaţii, transport, servicii sociale”, a spus el.
 
El a mai spus că „eliberarea treptată a regiunii Harkiv” demonstrează că Ucraina „nu va lăsa pe nimeni în mâinile inamicului”.
 
"Fiecare zi de război este o creştere a ameninţărilor la nivel global, este o nouă oportunitate pentru Rusia de a provoca instabilitate şi în alte zone ale lumii, nu doar în Europa", a declarat Volodimir Zelenski.
 
"Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate. Subliniez: toată lumea, mai ales în acele ţări care îşi găsesc timp să polemizeze în loc să investească cît de mult posibil în ajutoare. Este necesară o mai mare presiune asupra Rusiei", a afirmat preşedintele ucrainean.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările