Zeci de cutremure pe insula La Palma. Oamenii se tem de erupţiile vulcanului Cumbre Vieja

Zeci de cutremure pe insula La Palma. Oamenii se tem de erupţiile vulcanului Cumbre Vieja

FOTO EPA-EFE

79 de cutremure s-au resimţit pe insula La Palma din arhipelagul Canarelor în ultimele zile, din cauza vulcanului care continuă să erupă după mai bine de o lună de activitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe conul vulcanic, prăbuşit parţial, sunt patru puncte de erupţie, toate active. Pe lângă lavă şi cenuşă, există şi puternice emisii de gaze toxice.
 
Activitatea seismică creşte temerile cetăţenilor cu privire la erupţiile vulcanului. Cel mai puternic dintre cutremurele de luni dimineaţă a avut magnitudinea 4,1, s-a produs la doar 13 kilometri adâncime şi s-a resimţit pe toată insula.
 
Până acum, 7000 de oameni au fost evacuaţi din preajma vulcanului şi 2.000 de construcţii au fost deja distruse de râurile de lavă.
 
Există temeri că activitatea vulcanică ar putea continua şi în următoarele trei luni, ceea ce pune în pericol casele de pe insulă. Încă 500 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească, joi, casele, scrie Digi24.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările