Vicepreşedintele SUA: Asistenţa financiară pentru Ucraina depinde de eficienţa luptei cu corupţia

Vicepreşedintele SUA: Asistenţa financiară pentru Ucraina depinde de eficienţa luptei cu corupţia

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence

Extinderea asistenţei financiare a Statelor Unite pentru Ucraina depinde de măsura şi eficienţa cu care noul regim de la Kiev va lupta cu corupţia pentru că „preşedintele Donald Trump vrea fie sigur că banii ajung la proiecte care într-adevăr sprijină securitatea şi stabilitatea”, a declarat la Varşovia vicepreşedintele american Mike Pence, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele polonez Andrzej Duda.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, Pence a declarat că până acum Statele Unite au finanţat cea mai mare parte a măsurilor de securitate, iar acum „a venit şi rândul Europenilor să facă investiţii suplimentare”.
 
Programul de ajutor în privinţa securităţii, în valoare de 250 de milioane de dolari, a fost anunţat la mijlocul lunii iunie de Departamentul Apărării şi ar avea ca scop finanţarea unor programe de instruire, echipamente şi eforturi de consiliere suplimentare pentru a întări capacitatea forţelor armate al Ucrainei.
 
Totuşi, conform unui articol din Politico în care sunt citate surse guvernamentale, preşedintele american Donald Trump ar fi dispus o revizuire a programului.
 
Pe de altă parte, preşedintele polonez a respins categoric iniţiativa preşedintelui american Donald Trump ca Rusia să fie reprimită în G7. „Nu putem să ne vedem numai de interesele directe cu Rusia”, a continuat Andrzej Duda la conferinţa de presă cu vicepreşedintele american Mike Pence „şi să nu ne pese că Rusia continuă să violeze drepturile altor ţări”, în primul rând ale Ucrainei.
 
Rusia a fost exclusă din G8 după anexarea abuzivă a peninsulei Crimeea şi implicarea în luptele separatiste din estul Ucrainei, dar la ultimul summit G7 din Franţa, preşedintele Trump a declarat nu numai că nu s-ar opune readmiterii Rusiei, dar şi că l-ar putea invita pe preşedintele Vladimir Putin la viitoare reuniunea G7, pe care o va găzdui în Statele Unite.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările