Ungaria va obliga companiile să plătească taxe suplimentare pentru a întări armata

Ungaria va obliga companiile să plătească taxe suplimentare pentru a întări armata

Foto: Profimedia / Primul ministru ungar, Viktor Orban doreşte impunerea de noi taxe pentru companii.

Ungaria va introduce taxe suplimentare pe profiturile excedentare pentru companiile mari, fondurile din aceste taxe urmând a fi folosite pentru întărirea armatei şi reducerea cuantumului facturilor pentru populaţie. Acest lucru a fost anunţat miercuri de prim-ministrul Republicii, Viktor Orban, pe pagina sa de Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vom obliga băncile, companiile de telecomunicaţii, marile lanţuri de comerţ cu amănuntul, asigurătorii, firmele energetice şi transportatorii aerieni să transfere cea mai mare parte din profiturile lor excedentare către fonduri speciale de stat”, a spus şeful Cabinetului Ungariei. El a adăugat că aceste fonduri vor fi destinate finanţării armatei, în timp ce subvenţiile dintr-un alt fond vor fi alocate pentru plata facturilor cetăţenilor. Potrivit acestuia, măsurile vor fi aplicate în 2022-2023, iar detaliile acestei decizii urmând a fi anunţate joi după o şedinţă în guvern.

Anterior, Orban a anunţat că de miercuri a fost instituită stare de urgenţă în ţară, pe fondul conflictului din Ucraina, care a provocat tulburări economice în Europa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările