Un nou mesaj de la un luptător rămas în oţelăria Azovstal: „Are loc o operaţiune ale cărei detalii nu am de gând să le dezvălui” VIDEO

Un nou mesaj de la un luptător rămas în oţelăria Azovstal: „Are loc o operaţiune ale cărei detalii nu am de gând să le dezvălui” VIDEO

Foto Captură Video / Twitter

Soldaţii ucraineni rămaşi în oţelăria din Azovstal refuză să se predea ruşilor. Cei mai mulţi sunt comandanţi şi spun că o capitulare nu intră în discuţie şi că vor lupta până la capăt. Mesajul transmis joi seară de Sviatoslav Palamar sugerează că pregătesc o operaţiune-surpriză.

„Glorie Ucrainei! Astăzi este a 85-a zi de război. Comandamentul şi cu mine ne aflăm în prezent pe teritoriul Azovstal. Are loc o anumită operaţiune, ale cărei detalii nu am de gând să le dezvălui. Mulţumesc lumii întregi şi mulţumiri Ucrainei pentru sprijin. Ne vedem!”, a transmis într-un mesaj video postat pe reţelele sociale Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al Batalionului Azov.
 
 
Miercuri, şi comandantul rezistenţei de la Azovstal, Bohdan Krotevici, postase pe Twitter o fotografie cu el în interiorul uzinei, imaginea fiind însoţită de mesajul „Lupta continuă”.
 
Iar luni, ziua în care s-au predat primii luptători răniţi de la Azovstal, comandantul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, a transmis un mesaj în care spunea că „războiul e o artă, nu o ştiinţă”.
 
Până acum s-au predat 1.700 de militari ucraineni care au luotat în Mariupol şi s-au ascuns în oţelăria Azovstal. Ministerul rus al Apărării a postat mai multe imagini cu ucrainenii răniţi care au fost duşi la un spital din regiunea Doneţk.
 
Propaganda rusă a transmis imagini cu aceştia şi mărturii ale lor prin care dau asigurări că sunt bine trataţi, dar, desigur, mesajul este puţin credibil dată fiind sursa dinspre care vine.
 
Un înalt oficial militar din Ucraina a declarat joi că „măsurile de evacuare a armatei ucrainene din Mariupol continuă”. Adresându-se presei la Kiev, generalul de brigadă Oleksii Gromov a spus că „în direcţia Mariupol, intensitatea ostilităţilor a fost redusă. În acest moment, se continuă măsurile de evacuare a eroilor noştri” din uzina Azovstal, unde ar mai fi rămas câteva sute de soldaţi.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările